You are now being logged in using your Facebook credentials

Login With Facebook
Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 12:58

Βαρούτσικος: Να γιγαντώσουμε το όνομα του Ολυμπιακού Βόλου

Τη έμπρακτη στήριξη του κόσμου του Ολυμπιακού Βόλου μέσω αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου ζήτησε η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου. Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Βαρούτσικος ανέλυσε τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας όπως επίσης και τα μελλοντικά σχέδια της διοίκησης, ενώ τόνισε ότι τώρα είναι η στιγμή που πρέπει τόσο οι επιχειρηματίες της περιοχής όσο και ο απλός φίλαθλος του Ολυμπιακού Βόλου να σταθουν δίπλα σε αυτή την προσπάθεια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Βαρούτσικου:

"Το σημερινό κάλεσμα, θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση μας για να ανακοινώσουμε  τα πεπραγμένα της διοίκησης του Ολυμπιακού 6 μήνες μετά την ανάληψη των ηνίων της ομάδας από τον υποφαινόμενο, τον Γιώργο Τόρη και τους συνεργάτες μας. Και αυτό διότι από την πρώτη στιγμή που πήραμε την απόφαση να αναλάβουμε τη διοίκηση της ομάδας ένας από τους στόχους μας ήταν και η εξ ολοκλήρου διάφανης ενημέρωση.
Το καλοκαίρι λοιπόν, εγώ, ο Γιώργος Τόρης και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ αποφασίσαμε να αναλάβουμε τη Διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου ώστε να μην διαλυθεί η ομάδα λόγω της παραίτησης σύσσωμης της προηγούμενης διοίκησης. Όλοι μας γνωρίζαμε καλά ότι θα αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα, θα μας στερηθεί η οικογένειας μας, θα μας στερηθούν οι επιχειρήσεις μας και ότι το οικονομικό ρίσκο θα ήταν μεγάλο. Ωστόσο η αγάπη μας για τον Ολυμπιακό Βόλου είναι τόσο μεγάλη που όλες αυτές τις δυσκολίες τις αφήσαμε στην άκρη.
Στη σκέψη μας φυσικά πιστεύαμε και πιστεύουμε ακόμα  ότι μαζί με εμάς θα ακολουθούσαν και άλλοι φίλοι και οπαδοί του Ολυμπιακού. Θεωρούσαμε ότι θα καταφέρναμε να ενεργοποιήσουμε και άλλους επιχειρηματίες της πόλης , οι οποίοι έχουν την ίδια καψούρα με εμάς, τον Ολυμπιακό Βόλου. Μάταια όμως, αφού όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενες συνεντεύξεις η ανταπόκριση και η συμπόρευση των μεγαλοεπιχειρηματιών του Βόλου ήταν μικρή έως μηδαμινή.
Παρά λοιπόν το γεγονός ότι η βοήθεια που βλέπαμε ήταν ελάχιστη, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας γνωρίζοντας τις οικονομικές υποχρεώσεις της ομάδας, οι οποίες σημειωτέον δεν ήταν λίγες ωστόσο ήταν όλες ρυθμισμένες. Είπαμε λοιπόν ότι με μία σφιχτή διαχείριση θα καταφέρουμε να βγάλουμε τη χρονιά με αξιοπρεπή πορεία και αν στο τέλος μας προέκυπτε κάτι καλό αγωνιστικά θα το διεκδικούσαμε.
Σημειωτέον, η προηγούμενη διοίκηση είχε ρυθμίσει κάποιες από τις πληρωμές των μηνών Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου για τη νέα περίοδο, θεωρώντας ότι η ομάδα θα έχει προβιβασθεί στην Superleague. Αυτό το έκανε ώστε μεσούσης των playoff να υπάρχει μεγαλύτερη ρευστότητα ώστε να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες οι οποίες θα διατηρούσαν την ηρεμία στην ομάδα.
Επιπλέον από το πουθενά, μέσα στο καλοκαίρι διατάχθηκε από τον εισαγγελέα έρευνα σε όλες τις ΠΑΕ για να διαπιστωθούν τυχόν φορολογικές ή ασφαλιστικές παραβάσεις. Σημειωτέον, η έρευνα αυτή αφορούσε την περίοδο 2004 – 2014. Στον Ολυμπιακό Βόλου, διαπιστώθηκαν κάποιες παραβάσεις κατά την περίοδο 2004 – 2008, όπου το πρόστιμο μαζί με τις προσαυξήσεις έφτασε τις 265.000€ με συνέπεια να χαθεί η ρύθμιση Ορφανού που αφορούσε το ΙΚΑ και να επανέλθει η οφειλή στο αρχικό ποσό. Ξαφνικά βρέθηκε η ΠΑΕ να χρωστάει στο ΙΚΑ ένα ποσό κοντά στις 365.000€ το οποίο και ρυθμίσαμε. 
Λίγο αργότερα μας έρχονται 8 προσφυγές οι οποίες αθροιστικά υπερβαίνουν  τις 170.000€ και εκ των οποίων έως και σήμερα έχει πληρωθεί περίπου το 40%. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού αφορά χρήματα που οι ποδοσφαιριστές δεν είχανε δουλέψει δηλαδή διεκδίκησαν χρήματα από τον 2ο , 3ο χρόνο του συμβολαίου τους πχ. Γκούρμα, Καρίλ, Παπανικόλας, Bakayoko. Αν εκεί προσθέσουμε και τις 365.000€ του ΙΚΑ φτάνουμε κοντά στις 530.000€. Το ποσό αυτό ήταν κάτι μη αναμενόμενο για την χρονική περίοδο που διανύουμε.
Στις προσφυγές αυτές προσθέστε και 50.000€ που κληθήκαμε να πληρώσουμε στο CAS για παράβολα και την παράσταση του δικηγόρου για την περίπτωση του Ticao. Ενός ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε για ενάμιση παιχνίδι και κέρδισε στην προσφυγή του 330.000€ !!! την περίοδο που η ομάδα είχε διαλυθεί.
Αυτό το ύψος του ποσού δεν το είχαμε προϋπολογίσει όταν αναλάβαμε την ΠΑΕ το καλοκαίρι και τώρα καλούμαστε να το καταβάλλουμε ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στην ομάδα. Καταλαβαίνεται λοιπόν, ότι μέσα σε 6 μήνες έχουμε βρεθεί με μια επιπλέον οικονομική θηλιά στο λαιμό την οποία καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας.
Τώρα τι έχουμε κάνει;
Τα περισσότερα χρήματα από τις προσφυγές (όπως αναφέραμε ήδη) τα έχουμε ήδη καταβάλλει. Τις προηγούμενες ημέρες καταβάλλαμε σε ΙΚΑ και εφορία το ποσό των 50.000€ ώστε να μπούμε στη ρύθμιση των 72 δόσεων γεγονός που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έχει και ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα.
Δεν είναι μόνο τα οικονομικά προβλήματα που καλούμαστε να καλύψουμε αλλά είναι και τα αγνωστικά.  Είναι γεγονός ότι κάποιες μεταγραφές του καλοκαιριού δεν μας βγήκαν. Είναι γεγονός ότι αυτό που βλέπαμε στο γήπεδο δεν μας άρεσε. Είναι γεγονός ότι η εικόνα της ομάδας κάποιες φορές ήταν απογοητευτική. Και είναι επίσης γεγονός ότι αν δεν αλλάζαμε κάτι στην ομάδα τότε η είσοδος της ομάδας στα playoff θα έμοιαζε ουτοπία.
Δεν σας κρύβω λοιπόν ότι πριν από μερικές ημέρες και έπειτα από την ισοπαλία με τον Φωκικό τόσο εγώ, όσο ο κ. Τόρης και τα άλλα μέλη του ΔΣ ήμασταν πολύ απογοητευμένοι σε τέτοιο βαθμό που πέρασε από το μυαλό μας ακόμα και το ενδεχόμενο αποχώρησης  μας από την ομάδα. Ωστόσο για μία ακόμη φορά λειτούργησε καταλυτικά η αγάπη μας για τον Ολυμπιακό Βόλου και αποφασίσαμε σύσσωμοι όχι μόνο να μην παρατήσουμε την προσπάθεια αλλά να το παλέψουμε ακόμα περισσότερο. Να το προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να βελτιώσουμε την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την είσοδο στα playoff κάτι που είναι και ο πρώτος μας στόχος.
Όλα αυτά βέβαια γνωρίζοντας τις συνέπειες για εμάς και τις οικογένειες μας. Διότι αντιλαμβάνεστε ότι η ενίσχυση του ρόστερ της ομάδας σημαίνει επιπλέον χρήματα. Στην προσπάθεια μας αυτή αποφασίσαμε να προσλάβουμε τον Δημήτρη Ελευθερόπουλό στον πάγκο της ομάδας και να προχωρήσουμε στην ενίσχυση του ρόστερ με την απόκτηση παιχτών που μπορούν να κάνουν άμεσα τη διαφορά. Όπως καταλαβαίνεται οι οικονομικές υποχρεώσεις αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο ενώ τα έσοδα της ΠΑΕ είναι πολύ λιγότερα από πέρυσι λόγω της μείωσης του αριθμού των εισιτηρίων διαρκείας και ημέρας (δλδ σε κάθε αγώνα).
Παρόλα αυτά είμαστε εδώ. Δεν τα παρατάμε και συνεχίζουμε το δύσκολο έργο μας.
Για να μην παρεξηγηθούμε  όλα αυτά δεν τα λέμε για να μας λυπηθεί ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου ούτε για να μας πει μπράβο. Εμείς αναλάβαμε τον Ολυμπιακό και παραμένουμε στον Ολυμπιακό γιατί αγαπάμε αυτή την ομάδα. Γεννηθήκαμε σε αυτή την ομάδα, γαλουχηθήκαμε σε αυτή την ομάδα και θα πεθάνουμε σε αυτή την ομάδα.
Πολλοί βέβαια θα αναρωτιούνται αφού υπήρχαν τόσες δυσκολίες και τόσο αντίξοες συνθήκες γιατί βάλατε το κεφάλι σας στην γκιλοτίνα όπως λένε; Γιατί αποφασίσατε να αναλάβετε αυτό το δύσκολο έργο;
Η απάντηση είναι απλή. Γιατί θέλουμε να δούμε τον Ολυμπιακό όπως του αρμόζει. Θέλουμε να δούμε τον Ολυμπιακό και πάλι ψηλά. Γιατί θέλουμε να αλλάξουμε επίπεδο αυτήν  την ομάδα όπως το κάναμε και πριν από μερικά χρόνια. Δεν ξέρω αν τελικά θα το καταφέρουμε αλλά αυτός είναι ο στόχος μας και γι αυτόν θα μοχθήσουμε.
Θα σας πω κάτι που το πιστεύω ακράδαντα. Αυτή η ομάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να πρωταγωνιστήσει. Έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει μία μεγάλη δύναμη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό είναι το όραμα μας. Αυτή είναι η επιδίωξή μας. Αυτός είναι ο στόχος μας.
Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός Βόλου είναι η μόνη επαγγελματική ομάδα της Μαγνησίας και αν θέλετε την άποψή μου θα είναι η μοναδική για πολλά χρόνια ακόμα. Και ξέρετε όλοι σας τι σημαίνει ο Ολυμπιακός Βόλου να είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος ενός ολόκληρου νομού.
Στόχος μας λοιπόν είναι να γιγαντώσουμε το όνομα αυτής της ομάδας. Να ενισχύσουμε τις ακαδημίες μας, ώστε να συγκεντρώσουμε ότι καλό υπάρχει στο νομό. Να βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις μας, τόσο στο ΕΑΚ όσο και στα βοηθητικά. Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες  εκείνες ώστε όλη η Μαγνησία να είναι περήφανη για τον Ολυμπιακό Βόλου. Με αυτό το σκεπτικό και με αυτό το όραμα εργαζόμαστε καθημερινά.
Όλα αυτά βέβαια για να γίνουν χρειάζεται χρόνος και σκληρή δουλειά. Δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Και το κυριότερο χρειάζεται συνεργασία από όλους μας. Χρειάζεται η στήριξη των επιχειρηματιών της πόλης αλλά και των απλών φιλάθλων.
Και για όσους το έχουν ξεχάσει θα τους θυμίσω κάτι σημαντικό. Όταν ο Ολυμπιακός Βόλου αγωνιζόταν στη Σούπερ Λίγκα, πολλές από τις επιχειρήσεις τις πόλεις μας ωφελήθηκαν σε μεγάλο βαθμό, όπως επίσης ωφελήθηκε και όλη η πόλη του Βόλου από τον προβολή της σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.  Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι οποιαδήποτε επιτυχία του Ολυμπιακού θα είναι προς όφελος όλης της κοινωνίας του Βόλου και πολύ δε περισσότερο των επιχειρηματιών του.
Θα το επαναλάβω και ας ξέρω ότι γίνομαι κουραστικός. Μόνοι μας δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε όλα. Δεν είμαστε ούτε Λάτσηδες, ούτε Βαρδινογιάννηδες.
Μακάρι αύριο να ερχόταν ένας μεγαλοεπενδυτής και να μας ζήταγε την ομάδα. Αλλά έχω την αίσθηση ότι αν δεν φτιάξουμε το προϊόν που έχουμε στα χέρια μας, δεν θα βρεθεί κανείς.
Καλούμε, λοιπόν, και πάλι τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου να συμβάλει και αυτός στην προσπάθεια μας ώστε να γιγαντώσουμε αυτόν τον σύλλογο.
Να μας στηρίξει και να μας βοηθήσει ώστε να κάνουμε πράξη τα οράματα μας. Έχουμε ξαναπεί και το ξαναλέμε. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει ανάγκη τον Βαρούτσικο , τον Τόρη, τον Κρατήρα ή τον Εμμανουήλ. Έχει ανάγκη όλους τους Ολυμπιακούς, όλους τους Βολιώτες.
Για το λόγο αυτό, το Δ.Σ. της ΠΑΕ αποφάσισε να προχωρήσει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 7.500 μετοχές, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε απρόσκοπτα στο στόχο που έχουμε θέσει. Ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε τα ανοίγματα της ομάδας, ώστε να μπορέσουμε να ενισχύσουμε το ρόστερ της ομάδας, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την αντεπίθεση που έχουμε ξεκινήσει.
Γνωρίζουμε καλά ότι οι οικονομικές συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες δυνατές για όλο τον κόσμο. Πρέπει όμως να καταλάβουμε όλοι μας ότι αν θέλουμε να γιγαντώσουμε το όνομα του Ολυμπιακού Βόλου, θα πρέπει να κάνουμε ο καθένας ξεχωριστά τη δική του υπέρβαση. Εμείς από την πλευρά μας την κάνουμε καθημερινά. Ήρθε η ώρα να την κάνουν όλοι οι Βολιώτες. Να την κάνουν όλοι όσοι αγαπάνε τον Ολυμπιακό Βόλου.
Θα σας πω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Πέρυσι τέτοια εποχή ο Ολυμπιακός Βόλου όδευε ολοταχώς για τη Σούπερ Λίγκα, την ίδια στιγμή που η Νίκη Βόλου βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Στην αύξηση του Μετοχικού κεφαλαίου του Ολυμπιακού Βόλου συγκεντρώθηκαν μόλις 23.000 ευρώ. Αντίθετα στην αύξηση του Μετοχικού κεφαλαίου της Νίκης συγκεντρώθηκαν 250.000 ευρώ.
Θεωρείτε ότι οι φίλοι της Νίκης δεν αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα; Απλά προφανώς συνειδητοποίησαν ότι ήταν η στιγμή που έπρεπε να κάνουν τη δική τους υπέρβαση και να βοηθήσουν τη δική τους ομάδας. Να σας πω και κάτι ακόμα πιο οξύμωρο. Οι φίλοι της Νίκης βοήθησαν έναν άνθρωπο ο οποίος δεν ήταν καν Βολιώτης όπως είμαστε εμείς. Στην πραγματικότητα όμως δεν βοήθησαν τον Πάτση, αλλά τη Νίκη Βόλου. Και εμείς άλλωστε αυτό θέλουμε. Όχι να βοηθήσετε τον Προεδρο και το ΔΣ του Ολυμπιακού αλλά τον Ολυμπιακό μας.
Αυτό ζητάμε από τον κάθε Ολυμπιακό. Τον κάθε Βολιώτη. Να δείξει έμπρακτα την αγάπη του σε αυτή την ομάδα. Ο καθένας ανάλογα με την οικονομική του δυνατότητα. Διότι μόνο αν είμαστε όλοι μαζί, έχουμε πιθανότητες να υλοποιήσουμε τους στόχους και τα οράματα μας. Μόνο αν είμαστε όλοι μαζί, μπορούμε να προχωρήσουμε. Μόνο αν είμαστε όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε. 
Τώρα είναι η στιγμή…"

Διαβάστηκε 290 φορές